KREDITI ZA POČETNIKE


Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Fond za razvoj i Nacionalna agencija za regionalni razvojraspisali su konkurs za dodelu kredita za početnike u biznisu u 2010. godini, vredan 2,2 milijarde dinara.

Krediti za početnike

Krediti za početnike

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekla direktor Regionalne Agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, prema programu kreditiranja, preduzetnici u 2010. godini preko Fonda za razvoj mogu da dobiju kredite za pokretanje sopstvenog biznisa u iznosu od 500.000 do 1,3 miliona dinara, sa kamatom od 2,5 odsto godišnje. Rok otplate kredita je od tri do pet godina, sa periodom počeka do godinu dana. Kao obezbeđenje kredita može se koristiti ručna zaloga na opremu, menice dva kreditno sposobna žiranta, jemstvo preduzeća ili hipoteka na nepokretnosti ili zemljište. Prednost za dobijanje kredita imaće osobe do 25 godina starosti koje su prošle obuku po programima Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Nacionalne službe za zapošljavanje i BIP-a.

Privredna društva mogu da dobiju kredit od 500.000 do 2,5 miliona dinara, a prednost u dobijanju zajmova imaju preduzeća čiji osnivači imaju do 40 godina. Rok otplate kredita je od tri do pet godina, sa periodom počeka do godinu dana. Kao obezbeđenje kredita može se koristiti ručna zaloga na opremu za kredite do 1,3 miliona dinara, ugovorno jemstvo ili hipoteka na nepokretnosti ili zemljište.

Pravo na korišćenje tih kredita imaju preduzetnici i firme regitrovani posle 1. juna 2009. godine, pri čemu podnosilac zahteva ranije nije bio vlasnik privrednog društva ili preduzetnik i nije pravosnažno osuđivan za krivična dela protiv privrede i imovine. Za kredite ne mogu konkurisati osobe zaposlene u javnim preduzećima i državnim institucijama.

Krediti za početnike ne mogu se koristiti za programe poljoprivredne proizvodnje, kreditiranje infrastrukture, trgovine, kupovine putničkih vozila, organizovanja igara na sreću i lutrija, kao ni za pozajmice drugim licima. Sve informacije mogu se dobiti u Regionalnoj Agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja a zahtevi za dodelu kredita za početnike mogu se podneti do 30. aprila.

Ministarstvo ekonomije četvrtu godinu za redom raspisuje program za početnike u biznisu za koji je izdvojeno milijardu dinara iz budžeta Srbije i 1,2 milijarde dinara iz naplate rata iz prethodnih godina.

U prethodne tri godine zahvaljujući tim kreditima otvoreno je 6.625 firmi i zaposleno više od 21.000 ljudi.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu, Opše teme

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
mart 2010.
P U S Č P S N
« feb   apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: