NASTAVAK SARADNJE SA RUSIJOM


Proširenje privredne i kulturne saradnje grada Kragujevca sa Ruskom Federacijom bile su teme sastanka koji je danas u Svečanom salonu zgrade Grada održao gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa  NJ.E. ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Konuzinom.

Nastavak saradnje sa Rusijom

Nastavak saradnje sa Rusijom

Stevanović je tom prilikom rekao da se ekonomska kriza oseća i u Kragujevcu ali da je grad jasno opredeljen da nastavi sve započete investicije kako bi potpuno spremno dočekao period nakon krize, što će se prema njegovom mišljenju, dogoditi već u drugoj polovini naredne godine. “Svaka pomoć, razgovor i dogovor u tom smislu su nam dobrodošli pre svega kada dolaze iz Ruske federacije“, rekao je Stevanović.

Ruski ambasador je podsetio da je u oktobru u Regionalnoj privrednoj komori u Kragujevcu održan sastanak na kome su predstavljane mogućnosti kragujevačke privrede i da su upravo mogućnosti našeg prostora ono od čega treba poći u uspostavljanju saradnje našeg grada i čitavog regiona sa nekom regijom u Rusiji.

Gradonačelnik Kragujevca složio se da saradnju treba bazirati na nivou regija i podsetio da u Srbiji ne postoji podela na taj način ali da se uskoro očekuje donošenje Zakona o regionalnom razvoju koji će i taj problem rešiti i pozvao ambasadora Konuzina da proceni koji to region može biti, i pomogne Kragujevcu u upostavljanju te saradnje.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin rekao je da će početkom 2010. godine u ruskoj oblasti Svetlovska biti održan sajam privrede na koji će biti pozvani i privrednici Kragujevca i Srbije. “To će biti prilika da vaši privrednici predstave svoje mogućnosti, kapacitete i proizvode tako da ne sumnjam da će u Rusiji pronaći kako svoje partnere tako i potrošače“, rekao je Konuzin.

Ambasador je nakon razgovora sa gradonačelnikom Stevanovićem posetio Univerzitet u Kragujevcu gde je sa rektorom prof.dr Milošem Đuranom razgovarao o nastavku saradnje u oblasti obrazovanja. Ambasador Rusije rekao je prilikom posete Kragujevcu da su planovi ambasade da poveća broj studenata čije će školovanje u Rusiji stipendirati jer je to jedan od načina za učenje i usavršavanje ruskog jezika u našoj zemlji.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
april 2009.
P U S Č P S N
« mar   maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: