32. SIMFONIJA LALA


Nastavak kulturne saradnje i razmene učenika, kao i početak saradnje u oblasti privrede bile su teme o kojima su u rumunskom gradu Piteštiju, u okviru 32. simfonije lala, razgovarali gradonačelnici Piteštija i Kragujevca, Tudor Pendjuk i Veroljub Stevanović.

32. Simfonija lala

32. Simfonija lala

Prijateljstvo i saradnja naša dva grada, duga preko tri decenije, potvrdjena je mnogo puta, posebno u vreme kada su oba grada i zemlje bili u teškim situacijama. Podsećanja radi u vreme NATO bombardovanja predstavnici Piteštija su sve vreme bili uz Kragujevac, čak i u fizičkom smislu, donoseći više puta vrednu humanitarnu pomoć za naše građane. Kragujevac se posetiocima 32. simfonije lala iz čitavog sveta predstavio i na svom štandu u Centru za kulturu u Piteštiju. Simfonija Lala, koja je ove godine održana 32. put predstavlja praznik za Pitešti, radost za njegove građane ali i stanovnike okruga Ardješ i čitave Rumunije. Otvaranju simfonije prisustvovali su najviši zvaničnici Rumunije – predsednik Senata i premijer Vlade Rumunije sa ministrima, ambasadori Kine, Japana, Ujedinjenog kraljevstva i Severne Irske, Vijetnama i Malezije, gosti iz Švedske, Holandije, Portugalije, Grčke i Srbije.

Delegaciju Kragujevca predvodio je gradonačelnik Veroljub Stevanović, koji ističe da su u Piteštiju naši pravi prijatelji i da svake godine vidi napredak u ovom gradu što je rezultat timskog rada na čijem čelu je gradonačelnik Tudor Pendjuk, čovek koji ima viziju i energiju da planove realizuje na pravi način. Simfonija lala je i radost susreta sa prijateljima koji tada dolaze u ovaj rumunski grad ali i nagrada za one koji čine sve kako bi ovaj grad iz godine u godinu beležio uspehe na svim poljima, kaže gradonačelnik Piteštija Tudor Pendjuk. Kragujevac i Pitešti imaju izuzetnu saradnju u oblasti kulture i razmene najboljih učenika a u planu je i uspostavljanje saradnje između naših i vaših privrednika o čemu ćemo, razgovore koje smo ovde započeli, nastaviti prilikom našeg dolaska u Kragujevac za dan grada, rekao je Pendjuk.

Gradonačelnik Kragujevca uručio je gradonačelniku Piteštija orden krune, priznanje za izuzetan doprinos razvoju saradnje i prijateljstva naša dva grada a svešteniku najvišeg svešteničkog reda u Piteštiju naprsni vladičanski krst. Oba priznanja su rad Aleksandra Prijića.

32.simfonija lala u Piteštiju završena je veličanstvenim vatrometom kada su gosti iz inostranstva bili u prilici da vide i muzičku fontanu, koja se nalazi ispred zgrade opštine, i uvere se u lepotu boja i zvuka koja ona pruža kombinujući vodene i muzičke akrobacije.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Kultura, Novo u gradu, Opše teme

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
april 2009.
P U S Č P S N
« mar   maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: