NE ODUSTAJEMO OD PLANIRANIH INVESTICIJA


“Grad u godini krize nastupa onako kako je i planirano, kao da krize i nema, sa jasnom strategijom, sa određenim planom i čvrstom namerom da sve svoje prioritete, koji su definisani budžetom, i ostvari“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. “Ono što je osnovno je da realizujemo planirane investicije i mi od njih nećemo odustati“, rekao je Stevanović i dodao da je Kragujevac time što je proteklih godina vodio ispravnu politiku sada u prilici da realizuje sve svoje planove. “Kako ne bi zaustavili planirane investicije u ovoj godini odlukom Gradskog veća a zatim i gradskog paralmenta, radi svake sigurnosti, zadužićemo se sa 500 miliona dinara, kredita koji ćemo moći odmah da prekinemo kada nam pristigne novac koji je izvestan. Naime, očekivani priliv do polovine godine u gradski budžet je 2,3 milijarde dinara što je dovoljno za realizaciju svih planova“, rekao je gradonačelnik Kragujevca i dodao da u ovom momentu postoje određena dugovanja pre svega prema Preduzeću za puteve i još nekim javnim preduzećima ali da je Protokolom koji je JP “Preduzeće za izgradnju grada“ potpisalo sa njima definisano da se radovi ne zaustavljaju i da će im novac biti prebačen po dinamici priliva sredstava u gradski kasu.

Ne odustajemo od planiranih investicija

Ne odustajemo od planiranih investicija

Stevanović se osvrnuo i na pisanje pojedinih medija, koji kako je rekao, mnoge stvari ne prenose na pravi način i govore o nekakvom “bankrotu“ Kragujevca što je netačno, i na taj način uznemiravaju javnost, najavljujući da će ubuduće jednom mesečno držati konferencije za novinare kako bi, kragujevačka javnost bila upoznata sa svakim korakom lokalne vlasti, kako kratkoročnim tako i onim na duži period.

Gradonačelnik Kragujevca rekao je i da su netačne priče da investitori odustaju od ugovorenih poslova u Kragujevcu, da “Plaza“ intenzivno gradi svoj poslovni objekat u Koloniji kao i se svi ostali poslovi u toj oblasti sprovode po ranije utvdjenoj dinamici i u skladu sa preuzetnim ugovorenim obavezama.

Komentarišući dve najveće investicije u gradu koje se realizuju sredstvima NIP-a, nastavka radova na auto putu i radova na Petrovačkoj magistrali, Stevanović je rekao da se sa realizijom projekta auto puta kasni zbog postupka javnih nabavki, koji će, kako je rekao biti završen do 10. maja tako da se očekuje da radovi počnu polovinom maja i budu završeni tokom leta. “Mi smo iz NIP-a za nastavak radova na auto putu dobili 800 miliona dinara i ta sredstva su izvesna. Postupak javne nabavke usporio je početak radova ali je izvesno da će tokom leta biti završena deonica od preostalih 5,5 km na našoj teritoriji vrednosti 540 miliona dinara, dok će ostatak sredstava biti utrošen na projektovanje izgradnje auto puta kroz teritoriju Batočine i Lapova. Ista situacija je i sa Petrovačkom magistralom, s tim što tu investiciju finansiramo zajednički, polovinu sredstava obezbedjue Grad a polovinu NIP“, rekao je Stevanović.

Osvrćući se na najave o smanjenju transfernih sredstava lokalnim samoupravama gradonačelnik Kragujevca je rekao da ona čine 15% gradskog budžeta i dodao da smatra da jasno treba reći gde će taj novac biti preusmeren. “Razumljivo je da svi moramo da štedimo ali smatramo i da teret krize treba svi podjednako da podelimo. Naš predlog je da se ta sredstva usmere na posebne račune lokalnih samouprava čime bi se finansirala racionalizacija viška zaposlenih u organima uprave. U našoj upravi zaposleno je oko 750 ljudi od čega je oko 15% višak“, rekao je Stevanović.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
april 2009.
P U S Č P S N
« mar   maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: