PREDLOG STATUTA VOJVODINE PREDSTAVLJEN U KRAGUJEVCU


Razgovorima sa predstavnicima lokalnih samouprava u Jagodini i Kragujevcu, predsednici Skupština Srbije i Vojvodine, Slavica Đukić-Dejanović i Šandor Egereši, sa saradnicima, započeli su predstavljanje predloga statuta Vojvodine, koji bi uskoro trebalo da uđe u skupštinsku porceduru Srbije.

Najviši pravni akt Vojvodine, u pokrajinskom parlamentu izglasan je 14. oktobra prošle godine, rekao je Šandor Egereši predsednik Skupštine Vojvodine. Došli smo u centralnu Srbiju pruženih ruku, jer je naš zajednički interes da ojačamo evropsku Srbiju. U Kragujevcu smo ponudili isto što i u Jagodini, da zajedno sa Vojvodinom otvore kancelariju u Briselu, gde ćemo zastupati interese Vojvodine i Šumadije u ekonomskom, kulturnom i političkom smislu. Mislimo, rekao je Egereši, da samo jaka Vojvodina i centralna Srbija mogu da utiču na efikasnost i prosperitet cele države. Mi jesmo za evropsku Vojvodinu u jednoj pravoj evropskoj Srbiji, jer nam je cilj da naša zemlja bude što pre u evropskoj uniji.

Predlog statuta Vojvodine predstavljen u Kragujevcu

Predlog statuta Vojvodine predstavljen u Kragujevcu

Uverena sam, istakla je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, da će ovaj, itekako značajan dokument biti usvojen kada svi koji učestvujemo u tome, budemo usaglašeni oko toga, da će sadržaj dokumenta odraziti najviši nivo autonomije i biti ogroman doprinos razvoju nacionalnog i državnog bića. Jaka autonomija u Vojvodini je i jaka država Srbija. Međutim, ovaj akt je mrtvo slovo na papiru, rekla je Slavica Đukić-Dejanović, ako se ne donese Zakon o prenošenju nadležnosti na Skupštinu Vojvodine. Takođe, on mora da bude usaglašen sa Ustavom Srbije. Važno je da ovaj dokument ima skupštinsku većinu i zato će sve sugestije koje stižu biti upućene nadležnim telima Odobru za ustavna i Odboru za zakonodavna pitanja. Sadržaj ovog dokumenta je u interesu Srbije i zato je jedan od akata koji se brani u Nišu, Kragujevcu, Šapcu, u Srbiji. Ovo je specifična situacija, mnogo toga se uzburkalo i drago mi je da su predstavnici Skupština Vojvodine i Srbije, odlučili da javnosti pojasne šta se želi ovim statutom. To je dobro i zbog atmosfere u Skupštini Srbije i u čitavoj zemlji.

Na pitanje novinara šta misli o tom dokumentu, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da je jaka Vojvodina, definisana onako kako je nama rečeno ovim statutom, potrebna je Srbiji. Nama to ne smeta jer to znači jaku Srbiju. Na osnovu onoga što smo danas čuli, očekujem da ćemo imati većinu u Skupštini Srbije i da će pravno-tehničke nedorečenosti biti usaglašene.

Statut Vojvodine, kako je najavljeno, biće predstavljen u Nišu i Šapcu.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
februar 2009.
P U S Č P S N
« jan   mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: