DIGITALNI KATASTARSKI PLANOVI


Kragujevac je prvi grad u Srbiji u kome je izrađen katastar nepokretnosti, na osnovu podataka novog državnog premera, a katastarski planovi u digitalnom obliku, stavili su katastar zemljišta i zemljišne knjige van snage. To je samo jedna od novina u radu Službe za katastar nepokretnosti u Kragujevcu o kojoj je bilo reči na konferenciji za novinare.

Digitalni katastarski planovi

Digitalni katastarski planovi

Čestitajući na ovom izuzetnom poslu, koji je urađen kvalitetno i dva meseca pre roka, uz izuzetnu saradnju sa ovdašnjom lokalnom samoupravom, Nenad Tesla direktor Republičkog geodetskog zavoda, je rekao, da je to jedna od akcija koju nameravamo da realizujemo na teritoriji Srbije do kraja 2010. godine. To će, istakao je Tesla, omogućiti razvoj tržišta nepokretnosti i hipotekarnog sistema u Republici.

Građani će tako na jednom mestu, istakla je Desanka Popović pomoćnik direktora Republičkog geodetskog zavoda, moći da ostvare sva prava, onog trenutka, kada analogne katastarske planove prevedemo u digitalne i završimo adresni registar, koji će biti osnov za digitalne matične knjige i biračke spiskove koji će biti povezan sa bazom MUP – a Srbije. Tada ćemo, u pravom smislu te reči, postati moderan servis.

Kragujevac će putem interneta, prema rečima Zorana Jovanovića načelnika Službe za katastar nepokretnosti, među prvima omogućiti gradskoj upravi zvaničan pristup digitalnim podacima katastra za čitavu teritoriju grada. Istovremeno, završeni su i poslovi na formiranju digitalne baze katastra svih vrsta vodova, čime će Kragujevac postati prvi grad u Srbiji koji će imati takvu bazu podataka u zvaničnoj upotrebi. Ovde se privodi kraju i formiranje gradskog informacionog sistema čime će se afirmisati novi standardi kroz automatizaciju procesa rada i saradnje sa državnim organima i lokalnom samoupravom, kao i drugim pravnim i fizičkim licima.

Takav katastar nepokretnosti omogućava vlasnicima nepokretnosti da upišu svoje zgrade, stanove, lokale, garaže i da mogu na svojim uknjiženim nepokretnostima da upišu hipoteku ili neki drugi tere,t što će omogućiti efikasan razvoj legalnog tržišta nepokretnosti.

Biti prvi u izradi katastra nepokretnosti je velika stvar, istakao je tom prilikom gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Zadovoljan sam jer to možemo da podvedemo pod ambiciju koju ova lokalna samouprava ima. Na početku našeg prethodnog mandata, naš san je bio da uredimo urbanizam, da funkcioniše brže i efikasnije. Digitalna baza za sve vodove je za nas izuzetno značajna, jer će olakšati radove na infrastrukturi, a naši planovi su vrlo ambiciozni. Sve to, naravno, značajno će olakšati i posao brojnim budućim investitorima oko pribavljanja neophodne dokumentacije.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Internet, Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
februar 2009.
P U S Č P S N
« jan   mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: