NASTAVLJA SE PROTEST PROIZVOĐAČA MLEKA


Humanitarni protest proizvođača mleka koji je prošle nedelje organizovalo Udruženje odgajivača goveda simentalske rase «Šumadija», danas je nastavljen obilaskom kolektivnog centra PKB u Bresnici, gde je korisnicima podeljeno 100 litara mleka.

Nastavlja se protest proizvođača mleka

Nastavlja se protest proizvođača mleka

Gradimir Pavićević, predsednik udruženja, objašnjava da je ovakav vid protesta jedino opravdan zato što mleko dobijaju naši sugrađani koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i kojima je ono zaista svakodnevno potrebno.

– Grad Kragujevac, preko agrarnog budžeta, mnogobrojnim merama i subvencijama pomaže ovom udruženju tako da protesti ispred Gradske uprave ne bi imali smisla, u našem slučaju – istakao je Pavićević. Grad Kragujevac će ove godine obezbediti članovima udruženja subvencije u iznosu od 50% za kupovinu laktofriza, s obzirom na to da će se od marta meseca otkupljivati mleko isključivo od proizvođača koji imaju rashladne uređaje. Udruženju će grad pokloniti i cisternu u vrednosti od 500 000 dinara koja će služiti za prikupljanje mleka.

Prema rečima Snežane Živanović – Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, lokalna samouprava razume probleme proizvođača mleka i pokšava da im izađe u susret kadgod je to moguće. U protekle dve godine, proizvođačima koji su otkupili junice, sredstvima iz agrarnog budžeta pokriveni su troškovi kreditne kamate.

– Na teritoriji grada postoji 14 poljoprivrednih udruženja i sa nekima od njih već smo ostvarili saradnju na ovaj način, tako što lokalna samouprava odobrava sredstva kojima podstiče udruživanje poljoprivrednika, a ona za uzvrat obezbeđuju donacije našim sugrađanima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. Koristim priliku da uputim poziv svim onim udruženjima koja se do sada nisu priključila ovoj akciji – rekla je Snežana – Živanović – Katić prilikom današnje posete kolektivnom centru PKB.

Slavica Saveljić, član Gradskog veća za socijalnu politiku, istakla je ovom prilikom da su proizvođači mleka u Kragujevcu iznašli dobar i human način da kanališu svoj protest i pokažu odgovornost a ne bahatost.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
februar 2009.
P U S Č P S N
« jan   mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: