DVE OPCIJE ZA RADNIKE PARTIZANA


Rešenje za radnike privatizovanog preduzeća „Partizan“, koji su u štrajku  više od dva meseca, konačno je na pomolu. Zahvaljujući posredovanju lokalne samouprave i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, danas su se u Skupštinskoj sali sastali radnici „Partizana“ sa predstavnicima državnih institucija za koje su imali pitanja kao što je Akcijski fond, Opštinski sud, Policijska uprava, prekršajni organi, Poreska uprava, Inspekcija rada. Sastanku je prisustvovao i predstavnik vlasnika akcija Jovan Aleksić, čiji je sin Aleksandar, u novembru 2008. kupio 70 posto kapitala tog preduzeća.

Dve opcije za radnike Partizana

Dve opcije za radnike Partizana

Jovan Aleksić, koji po zakonu, kupovinom akcija iz Akcijskog fonda nema nametnute obaveze prema radnicima, kao kod kupovine društvenog kapitala, ponudio je danas radnicima, koji su tehnološki višak, da izmiri obaveze po osnovu neuplaćenog radnog staža do 31. marta, za četiri penzionera i 60 radnika. Time bi radnici koji su stekli uslov za penziju, povezivanjem radnog staža mogli da ostvare to svoje pravo, dok bi oni kojima je do penzije ostalo još dve godine bili na evideneciji Nacionalne službe za zapošljavanje i do penzije primali minimalnu zaradu od oko 14 000 dinara. U ovom trenutku, prema rečima Jovana Aleksića, u proizvodnji je angažovano 30 radnika i uskoro bi mogao da uposli još toliko.Pored redovne zarade, doprinosi za te radnike bi bili izmireni u roku od godinu dana.

Prema rečima predstavnika Filijale poreske uprave u Kragujevcu Olge Milojević, koja je ponudila drugu opciju, dugovanja „Partizana“ trenutno iznose 60 miliona dinara po raznim osnovama. Ona je posavetovala radnike, da iskoriste šansu i podnesu zahtev za mirovanje doprinosa za zdravstveno osiguranje, čime bi dug bio umanjen za 20 – tak miliona dinara. Nakon toga, mi započinjemo meru prinudne naplate odnosno prodaju nepokretnosti nad kojom imamo hipoteku, a nad kojom je vlasnik „Partizan“. Ukoliko se niko ne javi na konkurs za prodaju, nakon tri poziva, kraj te procedure je prenos nepokretnosti u svojinu Republike Srbije posle čega Republika izmiruje prema radnicima dugove za poreze i doprinose na zarade radnicima.

Ja bih voleo da vidim rešenje i da ono bude na zadovoljstvo radnika ali nisam siguran da će tako da bude, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Uradio sam ono što su od mene zahtevali, doveo sam sve one ljude iz svih onih institucija za koje su mislili da treba da se izjasne po ovom pitanju. Imali su dve opcije i izjasnili su se ovog trenutka za drugu, odnosno prodaju preko Poreske uprave, ali ja očekujem da još malo razmisle i da ako treba i više puta razgovaramo na ovu temu, samo da oni na kraju budu zadovoljni.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
februar 2009.
P U S Č P S N
« jan   mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: