NOV ILI POLOVNI MOBILNI?


mobilni

Kako do mobilnog?

U vreme kada novi mobilni neprestano dolaze na tržište i u izloge prodavnica, mnogi ljudi pretražuju internet u potrazi za jeftini(ji)m mobilnim telefonima koji su malo korišćeni. Kako mobilni postaje deo svakodnevice, čak i za siromašne ili vrlo mlade ljude, mnogi su spremni da plate uređaj koji je već korišćen.

Mnogi korisnici u tim uređajima ne vide u funkcionalnosti, kao što su multimedijalne poruke, najnovije igre ili ekrani u boji, nego su zainteresovani za cenu uređaja i žele da ga koriste jednostavno za obavljanje poziva i eventualno slanje tekstualnih poruka.

Sa druge strane, kupac polovnog mobilnog može biti istinski “tehnoljubac“, koji ipak nije voljan da plati punu cenu novog uređaja, pa strpljivo čeka dok se ne ukaže prilika za kupovinu polovnog. Stoga, ako se vidite kao pripadnik jedne od ovih grupa, pročitajte savete na šta treba paziti kod kupovine mobilnog telefona.

Sigurno je kad…?

Idealna kupovina je od osobe koju poznajete. Takve situacije se, verujemo, događaju retko, ali se ipak događaju. Kad poznajete osobu,dobijate neopipljivu sigurnost, znate kakve su navike te osobe, da li čuva predmete ili se prema njima odnosi aljkavo i nemarno.

Druga idealna situacija je kupovina aparata koji je pod garancijom. Postoje, dakako, i situacije koje su manje idealne i u njima, kao i u idealnim, treba proveriti stanje uređaja pre nego što se odlučite na kupovinu. Tu ponovno ulogu igra onaj prvi utisak, dakle, vidite kako se vlasnik odnosio prema tom uređaju.

Drugi element prvog pregleda je ambalaža. Sačuvana originalna ambalaža, uputstva i uredno složena oprema u kutiji takođe vam odaju karakter vlasnika, da li je koristio uređaj uredno ili ga je “gnjavio“.

Kod uređaja sa promenljivim kućištem potrebno je ukloniti kućište i dobro pregledati samo telo aparata. Potražite oštećenja na otkrivenim plastičnim delovima, “ožiljke“ na plastici, pregledajte dobro deo oko tastature za tragove korozije. Kod uređaja kojima se kućište menja samo u ovlašćenom servisu, takođe potražite “ožiljke“ na kućištu.

Baterija je najvažnija

Preklopne uređaje treba takođe pažljivo osmotriti. Malo “lufta“ je normalno, ali previše je zabrinjavajuće. Proverite prikaz na ekranu, kako unutrašnjem, tako i spoljnom. Na preklopnim  mobilnim telefonima često strada fleksibilni kabl, koji se nalazi provučen oko šarki. Prikaz na ekranu mora biti uredan, bez gubitaka.

Sledeći korak je provera baterije. Bateriju je potrebno izvaditi iz mobilnog telefona i detaljno je pregledati. Pogledajte kontakte. Kontakti s jakim zarezima od kontakata telefona obično ukazuju na bateriju koja je već prilično islužena. To, dakako, ne mora umanjiti funkcionalnost telefona, ali na temelju islužene baterije imate potpuno pravo da kao kupac zahtevate nešto nižu cenu.

Sledi stavljanje sopstvene SIM kartice i proba funkcionalnosti telefona. Umetnite pažljivo karticu, zatim bateriju, vratite poklopac na mesto i potom upalite telefon. Pratite ponašanje telefona kod paljenja, da li uredno traži mrežu ili s kašnjenjem, da li trepće osvetljenje tastature i ekran.

Potom sledi proba poziva, kojom ćete testirati nekoliko aspekata funkcionalnosti telefona. Testiraćete glavni modul, pojačalo, slušalicu i mikrofon. Obavite odlazni i dolazni poziv.

I to je to. Za kraj jedna priča: kada su pitali čuvenog proizvođača i vlasnika auto giganta Ford, koji je najbolji auto na svetu, on je kao iz topa odgovorio – NOV!

Advertisements
Objavljeno u Internet, Opše teme

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
januar 2009.
P U S Č P S N
« dec   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: