ŠUMADIJSKE ZIMSKE IGRE


Na današnjoj sednici Gradskog veća, pored ostalog, razmatran je i donet Program za razvoj poljoprivrede u 2009.godini. Programi u Agrarnom budžetu, koji su se do sada uglavnom bavili unapređenjem proizvodnje, ove godine prošireni su novim, namenjenim obogaćivanju društvenog života na selu.
Reč je o Šumadijskim zimskim igrama, za čiju je realizaciju planirano 1,5 miliona dinara. Projekat je zamišljen kao takmičenje sela u nekoliko disciplina: znanju, igranju, pevanju, a u prvom ciklusu učestvuje 15 sela, pri čemu se takmiče po tri sela, počev od 16. januara.

Šumadijske zimske igre

Šumadijske zimske igre

Agrarni budžet za 2009.godinu iznosi 117 miliona dinara i većina od preostalih 15 programa je nastavak onih aktivnosti koje su realizovane u prethodne četiri godine, ali uz izvesne izmene koji će doprineti kvalitetnijem radu. Najveći deo sredstava, prema rečima Snežane Živanović – Katić, pomoćnika gradonačelnika za agrar, izdvajaće se za programe koji su od interesa za celo selo ili veću grupu domaćinstava, kao što je rešavanje vodosnabdevanja za šta je opredeljeno 50 miliona dinara, zatim, uređenje atarskih puteva, a za podsticaj poljoprivrednim udruženjima biće izdvojeno tri puta više sredstava nego ove godine.
Kada su u pitanju individulani programi, podsticajne mere kroz subvencije u iznosu od 20 do 40 posto biće uložene, u prerađivačke kapacitete, plasteničku proizvodnju, opremu za stočarstvo, osiguranje. Novina je da više neće biti poljoprivrednih kredita kao do sada, ali ukoliko se poljoprivrednici opredele za kredit kod neke od banaka, grad će „pokrivati“ troškove kamate. Pored zimskih igara, dva nova programa su higijenizacija sela odnosno kontrola namirnica u fazi proizvodnje i unapređenje govedarskih farmi.
Članovi Veća, na današnjoj sednici usvojili su zaključak o pokretanju inicijative za izradu Plana detaljne regulacije „Naselja Stara radnička kolonija“, zatim, predlog rešenja o utvrđivanju broja samostalnih umetnika sa teritorije grada Kragujevca, kojima će Grad plaćati doprinose za zdravstveno, penzijsko i invalidsko osiguranje za narednu godinu u iznosu od 54 000 dinara.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
decembar 2008.
P U S Č P S N
« nov   jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: