USVOJEN BUDŽET GRADA ZA 2009.GODINU


Na predlog Gradskog veća odbornici Skupštine grada Kragujevca su na početku današnje, 6.sednice gradskog parlamenta, prihvatili da se sa četiri tačke proširi postojeći Dnevni red današnjeg zasedanja i to predlozima Odluka o proglašenju 2009.godine godinom srpske industrije, o utvrđivanju vrednosti boda za određivanje visine naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2009.godini, Odluke o obrazovanju Komisije za planove i stavljanju van snage Odluke broj 023-7/08-I od 31.januara 2008.godine.

Usvojen budžet grada za 2009.godinu

Usvojen budžet grada za 2009.godinu

Odbornici su rad po Dnevnom redu počeli razmatranjem Predloga Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2009.godinu koji je obrazložila načelnik Gradske uprave za finansije Jasna Milojević. Ona je rekla da budžet za narednu godinu iznosi 7 958 240 000 dinara od čega će sredstva u iznosu od 65% obezbediti grad Kragujevac, 24% biće obezbedjeno od ustupljenih prihoda a 11% iz transfernih sredstava Republike. Budžetski cilj u pripremi i izvršenju budžeta, kako je naglasila načelnik Gradske uprave za finansije, je makroekonomska stabilnost, održivi i stabilni ekonomski razvoj i smanjenje finansijskog rizika Republike. Ona je dodala i da će učešće kapitalnih investicija u odnosu na ovu godinu biće veće za 9,16%. “Ukupno planirana sredstva za investicije iznose 3 639 329 000 dinara a pored opštih javnih usluga i stambenog razvoja planirano je da ova sredstva budu utrošena u izgradnju Zgrade zavoda za hitnu medicinsku pomoć, izgradnju javne garaže, izgradnju objekta FILUM-a, izgradnju zatvorenih bazena, početak gradnje nove autobuske stanice, izgradnju dva obdaništa i dr. U okviru ovih sredstava preko JP “Preduzeće za izgradnju grada“ biće finansirana gradnja i održavanje putne infrastrukture, komunalne i delatnosti od opšteg interesa“, rekla je Jasna Milojević. Nakon nešto više od dva sata rasprave o ovoj tački Dnevnog reda odbornici su usvojili Odluku o budžetu grada Kragujevca za narednu godinu sa 58 glasova za i 10 protiv.

U nastavku rada odbornici su prihvatili Odluku o proglašenju 2009.godine Godinom srpske industrije u Kragujevcu a povodom 120.godišnjice učešća Vojno tehničkog Zavoda iz Kragujevca na svetskoj izložbi u Parizu i osvajanja pet srebrnih i jedne bronzane medalje, 125.godišnjice od uključenja prve sijalice u čaurnici Vojno tehničkog Zavoda i 70.godišnjice od montaže prvih automobila u Kragujevcu. Grad Kragujevac će Godinu srpske industrije u Kragujevcu obeležiti programima koji će se odvijati tokom čitave 2009.godine.

Odbornici su usvojili i odluke o visini stope poreza na imovinu, utvrđivanju vrednosti boda za određivanje visine naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2009.godini, izmenama i dopunama Odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje zakupnine i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta kao i Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o otpisu kamata na dospele obaveze po osnovu određenih lokalnih javnih prihoda.

Planom detaljne regulacije “Zastava automobili“ u Kragujevcu sa Izveštajem o strateškoj proceni uticaja plana na životnu sredinu prema rečima člana Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojše Vasiljevića stvoreni su neophodni uslovi u delu “Zastave“ kako bi italijanski “Fiat“ mogao da uđe u rekonstrukciju i gradnju u Kragujevcu, prema ranije utvrđenom planu. Vasiljević je napomenuo da je plan urađen u rekordnom roku i da je u potpunosti usaglašen sa zahtevima italijanskog “Fiata“ i resornog ministarstva. Odbornici su se pozitivno izjasnili o ovom predlogu kao i Predlogu Odluka o radnom vremenu ustanova primarne zdravstvene zaštite čiji je osnivač grad Kragujevac.

Advertisements
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
decembar 2008.
P U S Č P S N
« nov   jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: