SAJAM INVESTICIONIH POTENCIJALA


U hali 14 beogradskog sajma, u organizaciji Ekonomist Media Group, juče je održan Prvi sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava na kome se, izuzetno uspešno, predstavio grad Kragujevac. Sajam je okupio 40-ak izlagača, oko 30 gradova i opština i desetak firmi ali i veliki broj investitora spremnih da ulažu u Srbiji.

Prvi sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava

Prvi sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava

Grad Kragujevac predstavio je najznačajnije projekte koje je realizovao u proteklom periodu kao i planove za buduće investicije. Prvi sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava otvorio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, koji je obišao štand grada Kragujevca i razgovarao sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem i njegovim saradnicima. Đelić je tom prilikom rekao da očekuje od Kragujevca da se hrabro bori, ne samo da zadrži investitore koji su već došli, već i za nove. “Infrastruktura u Kragujevcu, koja će biti izgradjena sredstvima iz republičkog budžeta, treba da bude baza na kojoj ćemo, bez obzira na svetsku ekonomsku krizu, privući nove investitore“, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenjujući da je “grad Kragujevac apsolutna zvezda sajma investicionih potencijala lokalnih samouprava“. On je dodao i da se četvrtina sredstava koje Srbija dobija iz evropskih fondova usmerava ka lokalnih samoupravama i da će gradovi sa boljim projektima svakako dobiti više novca. “Rezultati koje je postigao Kragujevac, koji je od nekadašnje doline gladi postao investicioni hit u Srbiji, nisu došli preko noći već su rezultat dugogodišnjeg rada i mi smo zato tu da podržimo grad Kragujevac koji će, uz pomoć Vlade Srbije, za narednih nekoliko godina biti uspešan industrijski i poljoprivredni centar a taj razvoj ćemo upotpuniti razvojem nauke i obrazovanja tako što ćemo ulagati u školovanje onih kadrova koji su potrebni vašem tržištu rada, pre svega u oblasti auto industrije“, zaključio je Đelić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović koji je otvorio okrugli sto na temu,  mogućnosti i perspektive ulaganja u opštine Srbije “Sada je vreme“, podsetio je prisutne na ekonomski preokret koji je Kragujevac doživeo u poslednjih nekoliko godina. Kao najznačajnije investicije Stevanović je naveo Metro, Merkator, dolazak italijanskog “Fiata“ a za naredni period najavio završetak gradnje tržno poslovnog centra kompanije “Plaza“, sportsko poslovnog centra porodice Đoković, Supernove i dr. Prema rečima gradonačelnika Kragujevca budžet je ove u odnosu na 2004.godinu uvećan 3,2 puta, zaposlenost je povećana za 64,5 odsto, asfaltirano je 100 kilometara ulica i trotoara, izgradjeno 120 km gasovodne mreže a 25 miliona evra uloženo je u stanogradnju“, rekao je Stevanović. “Vlada Srbije je kroz ministarstvo za NIP opredelila sredstva za izgradnju severne zaobilaznice od 17 km, južne zaobilaznice od 4,5 km sa tunelom dužine od 1,2 km i auto puta od 28 km kojim će grad biti povezan sa koridorom 10“, rekao je gradonačelnik Stevanović i dodao“ da je sasvim razumljivo zašto već sada u Kragujevac domaći i strani investitori ulažu 300 miliona eura. On je podvukao i da je Kragujevac na sajmu investicionih potencijala lokalnih samouprava da sa ostalim učesnicima razmeni ideje, uzajamno poverenje, zajednički interes i partnerske odnose ali i da poruči da “hrabro srce Šumadije ponovo kuca, što je ohrabrenje ne samo za nas već i za čitavu Srbiju“.

Sajam je bio namenjen, pre svega, stručnoj javnosti i investitorima a prezentacija na štandu grada Kragujevca izazivala je najveću pažnju posetilaca.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
novembar 2008.
P U S Č P S N
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: