2,7 MILIJARDI DINARA ZA INVESTICIJE


Član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević, na današnjoj konferenciji za novinare, ocenio je da je ova godina u Kragujevcu svakako jedna od najuspešnijih u dužem vremenskom periodu.

Nebojša Vasiljević

Nebojša Vasiljević

On je rekao da je u investicije i razvoj, iz budžeta grada, u 2008-oj godini uloženo preko 2,7 milijardi dinara dok su sredstva za nastavak radova na izgradnji auto puta obezbedjena iz budžeta Republike. “U oblasti stambene izgradnje u ovoj godini potpisani su ugovori o izgradnji 170 hiljada metara kvadratnih stambenog prostora dok je u smislu izgradnje poslovnog prostora, bez kompanije “Plaza“, ugovorima definisana izgradnja 100 hiljada metara kvadratnih novog poslovnog prostora. Za završetak stambene izgradnje u naselju Stara radnička kolonija kompanija “Sloboda“ gradi preko 100 hiljada metara kvadratnih stambenog prostora dok će ostalih 70-ak hiljada biti izgradjeno na lokaciji blok III Zelenilo a investitori su FormaIdeale, AIK banka i grupa investitora. U oblasti poslovnog prostora na lokaciji Servis 2, preko puta Metroa, Tuš i Merkur gradiće 60 hiljada kvadrata dok će kompanija Tuš na Aerodromu graditi supermarket površine oko 4 hiljade metara kvadratnih. Za ove dve kompanije gotova su idejna rešenja za njihove objekte a na potezu Save Kovačevića objekat od oko 8 hiljada kvadrata gradiće i kompanija “Novi čelik“ rekao je Vasiljević.

Član GV za investicije i razvoj gradskih resursa, najavio je da će sledeće godine, nakon izrade plana detaljne regulacije, u naselju Stanova Supernova početi gradnju poslovnog prostora od oko 40 hiljada kvadrata.
Kao izuzetno važnu investiciju u Kragujevcu u ovoj godini Vasiljević je naveo dolazak italijanskog Fiata i rekao da grad u saradnji sa državom čini sve kako bi se ispoštovali ugovoreni uslovi i obezbedila potrebna infrastruktura za nesmetan rad italijanske kompanije. U tom smislu, kako je rekao je Vasiljević, planira se gradnja tunela ispod Metinog brda za snabdevanje i transport za potrebe Fiata kao i aktiviranje dela trase južne zaobilaznice od Metroa do ulice 9.maja. U toku su radovi u bloku Servis 2 (prilazni putevi i kružni tok) kao i rešavanje imovinski odnosa koji bi omogućili nastavak radova na izgradnji Petrovačke magistrale. “Reč je o potezu od ulice Save Kovačevića, preko ulice Sloboda do starog beogradskog puta, čime bi zapravo bili nastavljeni radovi na prvom delu zaobilaznice nekadašnje severne trase“, rekao je Vasiljević.

Govoreći o planovima za narednu godinu Nebojša Vasiljević je rekao da se nastavlja strategija ubrazanog razvoja koja podrazumeva izmenu generalnog urbanističkog plana koji bi se uskladio sa planiranim razvojem grada. “To praktično znači proširenje zona gradskog građevinskog zemljišta i izmenu namena pojedinih postojećih lokacija“, rekao je Vasiljević. Član Gradskog veća za investicije i razvoj najavio je da će do januara biti završen glavni projekat zatvorenog bazena a da bi radovi trebalo da počnu u martu. Kao važne investicije u narednoj godini Vasiljević je naveo izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, izgradnju nove autobuske stanice u bloku Servis 2.

Advertisements
Tagged with:
Objavljeno u Novo u gradu

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

SocialTwist Tell-a-Friend

Add to Google

KALENDAR
novembar 2008.
P U S Č P S N
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
PRATITE NAS

widget

ARHIVA POSTOVA
NAJČEŠĆI POJMOVI
Akademija Đoković akademik Dragoslav Srejović bioskop biznis inovacioni centar dekada roma drift trka državno prvenstvo u bodi bildingu ekološki semafori evropske integracije Facebook Srbija FIAT AUTOMOBILI SRBIJA Firefox Grad Kragujevac Grad Kragujevac nekad i sad investicije IPTV Internet TV izbor najznamenitijeg Kragujevčanina jokiminter3fest kragujevac Kragujevac Blog Kragujevac grad budućnosti Kragujevac posao kragujevačka gimnazija Kragujevačko Pozorište za decu Kragujevcu na dar kuca djure jaksica kvalifikacije za svetsko prvenstvo u odbojci logistike i saobraćaja lutkarska umetnost Međunarodni dan volontera Microsoft akademija u Kragujevcu ministar Dulić u poseti Kragujevcu Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić Fiat Nacrtu zakona o regionalnom razvoju NALED USAID Kragujevac NAŠA RADNJA NAŠA RADNJA 84 NAŠA RADNJA 85 NIP Ministarka Kalanović Fijat Gradonačelnik Stevanović Odbojkaški klub Radnički Plazza centars Grad Kragujevac NIP FIAT Artur Kol Sagiv Meger poseta ambasadora Japana poseta ambasadora Rusije poslovi.infostud.com Potpisan Ugovor sa Đokovićima Požar u Koloniji Proizvodnja struje iz otpadnih voda prvi "Roda centar" u Srbiji revijalna utakmica sa ekipom serije selo gori a baba se češlja sajam automobila fiat Sajam investicija sajam investicionih potencijala lokalnih samouprava sajam nekretnina i investicija BelRE 2008 sajam preduzetništva sajam sporta sajt unije poljoprivrednih udruženja savet za bezbednost Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu Selo gori a baba se češlja u Kragujevcu gradonacelnik Veroljub Stevanovic Severina u Kragujevcu sport košarka Strategije razvoja socijalne zaštite Sudbina žigosanih susreti kolonaca telekomunikacija ugovor sa FIATOM ugovor sa FIATOM Zastava Kragujevac IVEKO ugovor sa NELTom veliki školski čas Veroljub Stevanović Gradonačelnik Kragujevca Vlado Georgiev Đurđevdanski krst Šumadijske zimske igre štednja žrtve revolucionarnog terora
%d bloggers like this: